24 Dhjetor 1876, konferenca e 6 fuqive i përfshiu Kaçanikun, Tetovën, Gostivarin, Kërçovën e Dibrën në një provincë bullgare

Dibra

Në Stamboll, më 24 Dhjetor të vitit 1876, u mblodh Konferenca e 6 Ambasadorëve të Fuqive të Mëdha. Ditën e hapjes, porta shpalli Kushtetutën dhe Konferenca i vazhdoi punimet në Londër. Si rezultat i saj u nënshkrua Protokolli, sipas të cilit Bosnjë-Hercegovina dhe dy provinca bullgare, shpalleshin autonome. Në njërën prej provincave bullgare përfshiheshin trojet shqiptare të Kaçanikut, Tetovës, Gostivarit, Kërçovës dhe të Dibrës. Edhe Malit të Zi, sipas protokollit, duhej ti jepeshin disa troje shqiptare.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply