23 Tetor 1922, u lind gazetari Dhori Nini

gazeta Zëri i Popullit

Në Luaras të Kolonjës, më 23 Tetor 1922, u lind gazetari Dhori Nini. Rrugën e gazetarisë e filloi në Radio-Korça. Për pak kohë punoi në gazetën “Zëri i Popullit” dhe më 1952, kaloi në Radio-Tirana, ku punoi derisa doli në pension, më 1975. Ai ka qënë anëtar i kolegjumit dhe ka drejtuar disa redaksi në radion e brëndëshme dhe të jashtme.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply