23 Tetor 1892, u nda nga jeta Abdyl Frashëri

Abdyl Frashëri

Kombi ynë sot përkujton rilindasin e tij të madh, “Hero i Popullit”, Abdyl Frashërit, një nga udhëheqësit kryesorë të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, kryetar i Komitetit Qëndror për mbrojtjen e të drejtave të kombësisë Shqiptare të Stambollit, organizator i Kuvendit të Prevezës, i arrestuar dhe dënuar me burgim e vdekje nga drejtësia osmane. U nda nga jeta më 23 Tetor 1892.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply