23 Tetor 1891, u hap Shkolla Shqipe e Vashave në Korçë

Shkolla Shqipe e Vashave

Më 23 Tetor 1891, në Korçë, u hap Shkolla Shqipe e Vashave, ku dhanë mësim Gjerasim dhe Sevasti Qiriazi, Fanka Efthimi, Helidhona Falli, Parashqevi Qiriazi, etj. Në planin mësimor përfshihen 18 lëndë. Me hapjen e konviktit në vitin 1900, u krijuan mundësitë, që atje të mësonin dhe vajza nga krahinat e tjera.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply