23 Tetor 1871, lindi At Gjergj Fishta

At Gjergj Fishta

Në Fishtë të Zadrimës, më 23 Tetor 1871, u lind kleriku dhe poeti At Gjergj Fishta, një ndër themeluesit dhe drejtuesit e shoqërisë letrare “Bashkimi”, themelues i revistës “Hylli i Dritës”, autor i poemës epike “Lahuta e Malcisë” dhe i një serie veprash të tjera, përfshirë edhe pjesëve dramatike, që janë luajtur në skenat tona.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply