23 Tetor 1403, Senati i Venedikut urdhëroi djegien e anijeve shqiptare

Venediku

Senati i Venedikut, i mbledhur, më 23 Tetor 1403, urdhëroi vartësit e tij të djegin anijet e Himarës dhe të Vlorës dhe të burgosin pronarët e tyre, që guxuan të konkuronin me tregtarët venedikas, sidomos në tregëtinë e kripës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply