23 Shtator 1913, u formua pas çlirimit të qytetit, “Qeveria Provizore e Dibrës”

Kryengritësit e Dibrës 1913

Kryengritësit dibranë, pas çlirimit të qytetit nga pushtuesit serbë, krijuan Qeverinë Provizore të Dibrës. Në emër të saj Mehmet Sejfudini dhe Sulejman Pustina, në letrën e datës 23 Shtator 1913, njoftoi Qeverinë e Vlorës, për arritjet e kryengritësve dhe i kërkoi asaj, ndihmë për përballimin e agresioneve të ardhëshme të shovinistëve serbë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply