23 Shtator 1908, Klubi “Bashkimi” ftoi kolonitë në një Kongres të Alfabetit shqip në Manastir

Kongresi i Manastirit

Klubi “Bashkimi” i Manastirit, më 23 Shtator 1908, shpërndau në të gjithë Shqipërinë dhe kolonitë shqiptare një letër ftesë për Kongresin e Alfabetit të gjuhës shqipe, që u quajt Kongresi i Manastirit. Klubi e konsideronte alfabetin, si çelsin dhe plotësimin e të gjitha nevojave të qytetërimit e përparimit industrial.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply