23 Shtator 1860, Vangjel Zhapa, milioner shqiptar në Rumani, ndërmjetëson me Greqinë formimin e një Aleance Ballkanike kundër osmanëve

Vangjel Zhapa

Milioneri shqiptar në Rumani, Vangjel Zhapa, përmes një letre që mban datën 23 Shtator 1860, ndërmjetëson pranë qeverisë greke për zbatimin  e nismës të princit të Moldavisë, Aleksandër Kuze, për krijimin e një aleance ballkanike antiosmane. Zhapa besonte se, aleanca do të ndihmonte dhe luftën e popullit tonë për çlirimin e vendit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply