23 Prill 1881 merr fund Lidhja e Prizrenit

23 Prill i vitit 1881, shënon fundin e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit. Pas betejës në Suharekë, forcat turke hynë në Prizren dhe e bllokuan qytetin. U shpall shtetrrethimi, filluan arrestimet, dënimet masive. Skenari i zakonshëm i satrapëve, që duan të ndalojnë historinë, t’a fshijnë atë. Por ajo ka ligjet dhe rregullat e veta. Ngjarjet e mëdha mbeten në kujtesën e popujve, ato janë mësim për brezat që vijnë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare