23 Nëntor 1466, Kritobuli nga Imbros konfirmon autoktoninë e shqiptarëve në Ballkan

Rrethimi i Krujës

Kritobuli nga Imbros i vitit 1466, që flet mbi rrethimin e dytë të Krujës, përveç fakteve të shumta historike, që sjell në këtë ngjarje, në mënyrë të përsëritur shqiptarët i identifikon me ilirët dhe viset shqiptare i quan “vise ilire”, pra konfirmon autoktoninë e tyre në trojet ballkanike.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply