23 Mars 1939 filluan ne Rome pregatitjet per pushtimin e Shqiperise

Që nga marsi i vitit 1939, në Romë filluan përgatitjet për agresionin e 7 prillit. Në datën 23 mars 1939, Ciano, i biri ligjor i Musolinit dhe Ministri i Punëve të Jashtme të Italisë, shkroi në ditarin e tij “Duçe vendosi të ngutet për çështjen shqiptare dhe me të vërtetë do të hartojë një projekt-marrëveshje të shkurtër me tre pika: Është një marrëveshje që të ruhet forma, të pranojë një aneksim efektiv të Shqipërisë, Duçe aprovon ose mbreti Zogu pranon kushtet që kemi vënë, përndryshe ne do ta zëmë vendin. Për këtë qëllim ne po mobilizojmë në Puglia katër regjimente, një ndarje, njësi ajrore etj “

Leave a Reply