23 Maj 1977, u vendosën marrëdhëniet diplomatike, midis vendit tonë dhe Mbretërisë së Nepalit

Po në këtë datë, në vitin 1977, u vendosën marrëdhëniet diplomatike, midis vendit tonë dhe Mbretërisë së Nepalit, që shtrihet në veri të gadishullit Indian. Nepali, ka një sipërfaqe prej 147,181 km2 dhe rreth 19 milion banorë. Kryeqyteti i vendit është Katmanduja, me 350 mijë banorë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare