23 Maj 1970, vendosen marrëdhënie diplomatike midis Afrikës Qëndrore dhe vendit tonë

Më 23 Maj 1970, u vendosën marrëdhëniet diplomatike, midis vendit tonë dhe Republikës së Afrikës Qëndrore, me një popullsi prej 3 milion banorë. Kryeqyteti i vendit Bangi, ka mbi 540 mijë banorë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare