23 Janar 1909, u shua Halit Bërzeshta, patriot i lëvizjes kombëtare

Në Selanik më 23 Janar 1909, vdiq veprimtari i lëvizjes kombëtare Halit Bërzeshta. Ai lindi në vitin 1840 në Bërzeshtë dhe u diplomua për farmaci në shkollën mjekësore ushtarakë të Stambollit. Bashkëpunoi me vëllezërit Frashëri për përhapjen e gazetave dhe librave në gjuhën shqipe. Përkrahu Lidhjen Shqiptare të Pejës dhe ishte ndër themelonjësit e  “Komitetit për Lirinë e Shqipërisë” që u ngrit në Manastir. Për veprimtarinë e tij patriotike u dënua me vdekje, por për shkak të protestave të shumta, dënimi iu kthye në internim të përjetshëm në Bejrut. Në vitin 1908 u kthye në Shqipëri.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare