23 Janar 1894, lindi Rosalino Petrota, historian e publicist Arbëresh

Më 23 Janar 1894, lindi Rosalino Petrota, publicist dhe historian arbëresh. U diplomua për mjekësi por u bë i njohur për krijimtarinë kushtuar Shqipërisë dhe popullit shqiptar. Botoi organet “Rosenja Italo Albaneze” në gjuhët arbërisht, italisht dhe frengjisht, si dhe “Konaket italo-albaneze”. Emri i tij ndeshet në faqe e shtypit shqiptar dhe Italian të kohës. Ka shkruar librat “Arbëreshët në Siçili”, dhe “Guida ilustrata di Piana dei Greci”. Një kontribut të madh Rosalino Petrota ka dhënë për ngritjen e “Qendrës Ndërkombëtare të Studimeve Albanologjike” në Palermo.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare