22 Shtator 1997, u shua Nezir Miftari, veteran i arsimit shqip në Kosovë

Shkolla shqipe në Kosovë

Sot përkujtohet përvjetori i vdekjes së veteranit të arsimit shqip në Kosovë, Nezir Miftari. Ai ishte ndër mësuesit e parë të shkollave shqipe dhe mbi 40 vjet edukoi breza të tërë të inteligjencës kosovare. Shumë figura të shquara, studiues, mjekë, inxhinierë, politikanë, dijet e para i kanë marrë nga mësuesi i tyre Nezir Miftari. Atë e kujtojnë shumë kosovarë, që hapi rrugën e dijes dhe të shkencës, që mësoi të hedhin hapin e parë në jetë. U nda nga jeta më 22 Shtator 1997.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply