22 Shtator 1952, u hap në Tiranë Instituti i Lartë Mjekësor; institucioni i parë për përgatitjen e mjekëve në Shqipëri

Fakulteti i Mjekësisë

Në kryeqytetin tonë, më 22 Shtator 1952, u hap Instituti i Lartë,  i pari institucion arsimor për përgatitjen e mjekëve shqiptarë të profileve të ndryshme. Me krijimin e Universitetit të Tiranës, ai u përfshi si një nga fakultetet e Universitetit. Instituti i Lartë Mjekësor dhe më pas Fakulteti Mjekësor, kanë nxjerrë disa mijëra mjekë, stomatologë dhe farmacistë, që shërbejnë në katër anët e vendit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply