22 Shtator 1947, u krijua për herë të parë dikasteri i shëndetësisë; Ministër ishte Dr. Ymer Dishnica

Dr.Ymer Dishnica

Rregullorja “Për organizimin e Ministrisë së Shëndetsisë”, u miratua më 22 Shtator 1947. Për herë të parë dikasteri i Shëndetsisë, u krijua në tetor të vitit 1944 dhe ministër i parë i shëndetësisë u emërua Dr. Ymer Dishnica.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply