22 Shtator 1913, Dibra u çlirua nga serbët, kryengritja u përhap edhe në rrafshin e Dukagjinit e më gjerë

Dibranët kundër serbëve

Më 22 Shtator 1913, lëvizja e armatosur spontane kundër pushtuesve serbë, u kthye në një kryengritje që çliroi Dibrën dhe ngriti flamurin shqiptar atje. Trupat serbe u detyruan të tëhiqen edhe nga Struga dhe Ohri. Kryengritjen e përkrahu edhe popullsia bullgaro-maqedonase. Flaka e luftës çlirimtare, u përhap edhe në Rrafshin e Dukagjinit. Kryengritësit sulmuan Gjakovën dhe Prizrenin.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply