22 Shtator 1796, Kreu i Pashallëkut të Shkodrës ra në fushëbetejë kundër malazezëve

Kara Mahmut Pashë Bushatlliu

Verën e vitit 1796, Kara Mahmut Pashë Bushatlliu, ndërmori dy fushatat ushtarake për t’i bashkuar Pashallëkut të Shkodrës trojet shqiptare të Malit të Zi. Në betejën e Qershorit, ai pësoi disfatë. Në shtator organizoi ekspeditën e dytë, por në betejën që u zhvillua më 22 Shtator 1796, ai humbi një numër të madh ushtarësh dhe oficerësh, madje dhe vetë ra në fushën e luftës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply