22 Shtator 1752, u lind Valtere Durrazo, personalitet i shquar italo-shqiptar; emri i tij është shënuar në “Librin e artë të fisnikërisë”

Durrës

Në Gjenova të Italisë, më 22 Shtator 1752, u lind Valtere Durrazo, personalitet i shquar italo-shqiptar me prejardhje nga Durrësi. Në vitin 1775, emri i tij shënohet në “Librin e artë të fisnikërisë”, një nder i jashtëzakonshëm për personin dhe familjen e tij. Valtere Durrazzo për një kohë të gjatë ka qënë ministër në Republikën e Gjenovës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply