22 Qershor 1453, në fushën e Pollogut u zhvillua një betejë e ashpër midis ushtrisë së Gjergj Kastriotit dhe ushtrive osmane

Afër Tetovës, në fushën e Pollogut, më 22 Qershor 1453, u zhvillua një betejë e ashpër midis ushtrisë shqiptare të udhëhequr nga Gjergj Kastrioti dhe ushtrive osmane të komanduara nga Ibrahim beu. Forcat shqiptare sulmuan turqit përballë dhe në krahun e djathtë. Kur armiku nuk e priste, Moisi Golemi me repartet e tij, i dha goditjen e tretë dhe armiku u shpartallua. Ushtria shqiptare, e ndoqi kundërshtarin deri në thellësi të fushës së Pologut.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply