22 Prill 1920 protestë e banorëve të Tiranës ndaj Konferencës së Paqes në San-Remo

Mbi 3000 banorë të Tiranës dhe të krahinave përreth, të mbledhur në një miting më 22 Prill 1920, dënuan politikën antishqiptare të të huajve dhe i kërkuan Konferencës së Paqes të mbledhur në San-Remo, të mos cënojë pavarësinë dhe tërësinë tokësore të Shqipërisë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare