22 Prill 1453 zhvillohet beteja në fushën e Pollogut

Në prill të vitit 1453, forca të mëdha turke, nën komandën e Ibrahim Beut, iu afruan kufijve të Shqipërisë. Atyre iu dolën përpara repartet e Ushtrisë Shqiptare, të drejtuara nga Gjergj Kastrioti Skënderbeu. Në betejën që u zhvillua në fushën e Pollogut, midis Dibrës dhe Tetovës, forcat osmane u thyen dhe u tërhoqën.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare