22 Korrik 1922, filloi punimet në Tiranë, Kongresi Arsimor

Më 22 Korrik 1922, filloi punimet në Tiranë, Kongresi Arsimor. Morën pjesë 40 delegatë, që përfaqësonin forcat më përparimtare të arsimit kombëtar, ndërmjet tyre Sali Ceka, Aleksandër Xhuvani, Qamil Bala, Jani Minga, Thoma Papapano, Dilo Sheperi, etj. Kongresi synonte t’i jepte shkollës shqiptare, frymë laike dhe sa më masive.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply