22 Gusht 392, kurorëzimi Perandor i Perandorisë Romake të Eugjen Flavit

Sot është përvjetori i kurorëzimit Perandor i Perandorisë Romake të Eugjen Flavit, me origjinë ilire. Ai hipi në fron, më 22 Gusht 392, fill pas vdekjes së Valentinianit II edhe ai me origjinë ilire. Eugjeni ishte njeri i arsimuar dhe jepte mësime retorike. U vra në fushën e betejës, në shtator të vitit 394.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply