22 Dhjetor 1997. “2000 vjet krishtërim dhe qytetërim shqiptar” konferencë shkencore në Muzeun Historik në Tiranë

Muzeu Historik Kombëtar

Në Muzeun Historik Kombëtar, më 22 Dhjetor 1997, u mbajt Konferenca Shkencore “200 vjet krishtërimi dhe qytetërimi Shqiptar”, ku studiuesit Kristo Frashëri, Moikom Zeqo, Dhimitër Shuteriqi, Mark Tirta, Skënder Muça, Dhimitër Dishnica etj, ndriçuan proçeset e përhapjes së krishtërimit në Shqipëri dhe rolin e tij në zhvillimin e kulturës dhe qytetërimit shqiptar.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply