22 Dhjetor 1925, u krijua “Drejtoria e Emigrantëve” do kujdesej për shqiptarët e ardhur nga trojet jashtë kufirit

Të shpërngulur nga trevat shqiptare

Me ligjin Nr. 108, të datës 22 Dhjetor 1925, pranë Ministrisë së Punëve të Brendshme, u krijua “Drejtoria e Emigrantëve”. Ajo do të merrej me instalimin e refugjatëve, të ardhur nga trojet shqiptare të shkëputura nga trungu amëtar, për ti shpëtuar dhunës dhe genocidit të shovinistëve në vendet fqinje.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply