21 Tetor 1944, u çlirua ishulli i Sazanit

Ishulli i Sazanit

5 partizanë të rinj, ndërmjet tyre dhe një vajzë, më 21 Tetor 1944, çliruan ishullin e Sazanit, ku kishin mbetur robër italianë dhe një oficer gjerman i braktisur.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply