21 Tetor 1922, doli e përjavshmja “Shqiptari i Amerikës”

Fan Noli dhe Faik Konica

Me nismën e Fan Nolit dhe Faik Konicës, në Korçë, më 21 Tetor 1922, doli e përjavëshmja politike, shoqërore dhe kulturore “Shqiptari i Amerikës”. E drejtonte Hasan Bitincka, i ardhur për këtë qëllim nga diaspora jonë në Amerikë. Gazeta ishte mbështetje e fortë për opozitën demokratike dhe antizogiste të kohës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply