21 Tetor 1921, grevë e punëtorëve të rrugës Durrës-Milot

Durrës

Punëtorët e ndërtimit të rrugës Durrës-Milot, më 21 Tetor 1921, u hodhën në grevë. Ata kërkonin dhënien e rrogave të papaguara dhe nuk e ndërprenë luftën, derisa ju shlyen të gjitha pagat e prapambetura.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply