21 Tetor 1919, forcat serbe pushtojnë Shalën, Mërturin dhe Shoshin

Malazezët në Shkodër

Forcat ushtarake serbe, më 21 Tetor 1919, pushtuan Thethin, Shalën, Mërturin dhe Shoshin. Duke ndjekur rrugën e Pultit ata synonin pushtimin e Shkodrës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply