21 Tetor 1913, fjalim i Ismail Qemalit në Vlorë

Ismail Qemali

Më 21 Tetor 1913, në Vlorë, u mbajt një miting i madh ku foli Ismail Qemali, mbi vështirësitë që po jetonte vendi, mbi përpjekjet e të huajve që t’i paraqesin shqiptarët si njerëz që nuk mund të administronin vendin e tyre dhe masat që duheshin marrë për të ruajtur pavarsinë e fituar.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply