21 Tetor 1898 doli gazeta “Ylli i Shqipërisë”

Shqiptarë të Bukureshtit

Në Bukuresht, në Tetor 1898, doli numri i parë i gazetës “Ylli i Shqipërisë”, që botohej nga avokat Dhimitër Ilo dhe Gjergj Meksi. Ajo përcillte ngjarjet aktuale në Shqipëri dhe Ballkan. Botohej në gjuhën shqipe dhe pjesërisht në greqisht dhe frëngjisht.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply