21 Shtator, sot shënohet solstici i Vjeshtës

Solstici Vjeshtor

Sot është Solstici vjeshtor. Dita kur gjatësia e dritës dhe errësirës është e barabartë. Pra dita sot është e barabartë me natën, me 12 orë. Solstici pranveror është me 21 mars të çdo viti.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply