21 Shtator 2000, Sterjo Spasse u nderua me urdhrin e lartë “Naim Frashëri i Artë” pas vdekjes

Sterjo Spase

Themeluesi i romanit modern shqiptar Sterjo Spasse, më 21 Shtator 2000, u nderua pas vdekjes me Urdhërin e Lartë “Naim Frashëri i Artë, me motivacionin “Për krijimtari të pasur dhe vlera të shquara artistike në fushën e prozës, veçanërisht në gjininë e romanit, ku trajtoi tema të rëndësishme shoqërore dhe historike, në të cilat përjetësohet jeta dhe lufta mbarëpopullore dhe për çlirim kombëtar e demokraci, për veprimtari të gjerë pedagogjike dhe përpjekje të sinqerta mirkuptimi e miqësie midis popujve të Ballkanit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply