21 Shtator 1879, Krerët e Hotit dhe Grudës i drejtohen Fuqive të Mëdha; kunërshtuan faljen e tokave Arbërore Malit të Zi

Trojet Shqiptare në 1878-1879

Krerët e Hotit dhe të Grudës, më  21 Shtator 1879, i drejtuan Fuqive të Mëdha një protestë, ku kundërshtonin lëshimin e çdo pëllëmbe toke arbërore Malit të Zi dhe e shprehnin vendosmërinë për të mbrojtur me çdo çmim, trojet shqiptare.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply