21 Qershori, është Dita Botërore e muzikës

21 Qershori, është Dita Botërore e muzikës. Festa e tingujve, ka lindur në Francë, ku në gjithë vendin organizohen koncerte me këngë e valle, luajnë orkestra të mëdha e të vogla, fanfare, grupe folklorike dhe artistike. Prej disa vitesh kjo festë magjike, ka bërë vend edhe në Atdheun tonë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply