21 Qershor 1912, 150 ushtarë shqiptarë dhe komandanti i tyre Tajar Bej Tetova dezertuan nga ushtria osmane per t’iu bashkuar asaj shqiptare

Nga korpusi i 6-të i ushtrisë turke, më 21 Qershor 1912, dezertuan 150 ushtarë me komandantin e tyre Tajar Bej Tetovën dhe armatimet e tyre. Në ditët e fundit të Qershorit, dezertuan edhe 400 ushtarë dhe 30 oficerë të tjerë shqiptarë, duke u kthyer në rezervë të ushtrisë kombëtare.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply