21 Qershor 1847, u mbajt Kuvendi i Mesaplikut për organizimin e kryengritjes antiosmane në Shqipërinë e Jugut

Kuvendi i Mesaplikut për organizimin e kryengritjes antiosmane në Shqipërinë e Jugut, u mbajt më 21 Qershor 1847. Kuvendi u shpreh kundër reformave të Tanzimatit dhe për vetqeverimin e Shqipërisë. Ai zgjodhi Zenel Gjolekën, si komandant të forcave kryengritëse.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply