21 Qershor 1823, bajrakët e fshatrave Dushman dhe Qeret, u nisën për në luftë, për zgjerimin e zotërimeve të Bushatllinjve

Nga Kodiku i Famullisë së Dushmanit, mësojmë se në Qershor të vitit 1823, bajraku i fshatrave Dushman dhe Qeret, pra njësitë luftarake të këtyre fshatrave të Shkodrës, u nisën për në More. Në luftë për zgjerimin e zotërimeve të Bushatllinjve, mbeten në fushën e betejës 16 veta.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply