21 Nëntor 1918, Pleqësia e Hotit dhe Grudës u kërkon Fuqive të Mëdha garantimin e të drejtave themelore

Gruda

Pleqësia e Hotit dhe Grudës, më 21 Nëntor 1918, me anë të një memorandumi që i dërguan Uashingtonit, Parisit, Londrës dhe Romës, u kërkonin Fuqive të Mëdha, lirinë dhe të drejtat e tyre njerëzore.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply