21 Maj 1958, në skenën e Teatrit të Operas dhe Baletit jepet premiera e baletit “Lola”, e Vasilenkos

Në skenën e Teatrit të Operas dhe Baletit në Tiranë, më 21 Maj 1958, shikuesit ndoqën premierën e baletit në tri akte “Lola” të Vasilenkos. Spektakli përgatit nga baletmaestri sovjetik, Murat Gaziev, dirigjenti Simon Gjoni dhe skenografi Stavri Rafaeli. Në rolet kryesore interpretuan, Zoica Haxho, Vera Mesiti, Agron Alia, Estref Shaqiri, etj.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare