21 Maj 1802, u mblodh senati i argjendarëve të Elbasanit

Më 21 Maj 1802, u mblodh senati i argjendarëve të Elbasanit, për të kontrolluar veprimtarinë e kujdestarit dhe për të zgjedhur udhëheqien e re. Procesverbali është fiksuar në Rregjistrin e esnafit, që përbën një burim historik të lashtë dhe të rëndësishëm të dhënash ekonomike, shoqërore dhe historike, të asaj periudhe.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare