21 Korrik 1943, lindi në Korçë, një nga punonjësit e vjetër të Radio-Tiranës, Stavri Sharxhi

Një nga punonjësit e vjetër të Radio-Tiranës, Stavri Sharxhi, u lind në Korçë, më 21 Korrik 1943. Pas diplomimit në Fakultetin e Histori-Filologjisë të Universitetit të Tiranës, u trajnua nëAgjensinë Telegrafike Shqiptare dhe nëAgjensinë e Lajmeve Hungareze. Rrugën e gazetarisë, e filloi në redaksinë e fëmijëve në Radio-Tirana. Në vitin 1975, u tranferua si korespondent i ATSH në Korçë, duke mbuluar edhe rrethet e Pogradecit dhe të Kolonjës. Në vitin 1981, u kthye në ATSH, në postin e përgjegjësit të sektorit të brëndshëm, ku punoi deri sa doli në pension. Nga pena e tij, kanë dalë mijëra lajme, reportazhe, radiokronika, radioreportazhe e radiodramatizime. Shumë shkrime të tjera që mbajnë autorësinë e tij, janë botuar në faqet e disa gazetave dhe revistave.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply