21 Korrik 1912, kryengritësit kosovarë çliruan Prishtinën

Më 21 Korrik 1912, kryengritësit kosovarë çliruan Prishtinën. Edhe më parë, ishte çliruar Gjakova dhe qytetet e tjera. Kjo e detyroi qeverinë turke të shkonte drejt dorëheqjes.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply