21 Janar 1931, çensurohet gazeta “Arbëria”

Më 21 Janar 1931, Qeveria Shqiptare me një vendim të saj ndaloi shpërndarjen e gazetës “Arbëria”. Në të njëjtën kohë në parlament u zhvillua debati dhe u vendos proçedimi i gazetarit dhe kryeredaktorit të gazetës “Arbëria”, Nebil Çika, sepse ai ishte shprehur kundër ligjit mbi shtypin, që vendoste çensurën e rreptë mbi mjetin e propagandës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare