21 Janar 1814, lindi gazetari Medin Kamberi

Në Përmet , më 21 Janar 1814, u lind gazetari Medin Kamberi. U diplomua për gazetari në Universitetin e Romës. Pas kthimit në Atdhe, themeloi dhe drejtoi disa organe të shtypit shqiptar. Në vitin 1935, nxorri revistën e ilustruar letrare, shoqërore dhe kino-sportive “Diana” dhe dy vjet më vonë gazetën politike, shoqërore, kulturore dhe ekonomike “Shtypi”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare