21 Gusht 1992, përkujtohet sot muzikanti i shquar nga Pogradeci, Jashar Kovaçi

Sot përkujtohet përvjetori i vdekjes së muzikantit të shquar popullor nga Pogradeci, Jashar Kovaçi. Ai u lind në vitin 1930 dhe mësoi të luajë në disa vegla muzikore popullore dhe sidomos interpretonte shkëlqyeshëm në fyell dhe gërnetë. Me orkestrën popullore të Estradës Profesioniste të Pogradecit, ka marrë pjesë në qindra koncerte brënda dhe jashtë vendit. Vdiq më 21 Gusht 1992.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply